Google
 

27 de junio de 2005

Els Latin Kings volen rentar la seva imatge violenta


Traducir noticia al Castellano

Por Jordi Mumbrú

La banda llatina comença a fer reunions en casals de joves i a participar en les activitats dels barris. Recentment han signat una treva amb els Ñetas.

Les bandes llatines que es van fer tristament famoses a Barcelona amb la mort de Ronny Tapias volen ara netejar la seva imatge. Una de les principals bandes, els Latin Kings, ha començat per fer les seves reunions en espais oberts a tothom, com els casals de joves, i poc a poc es van implicant en algunes activitats del barri, com està passant al Poblenou, segons va explicar a 20 minutos un destacat membre d’aquest grup que va preferir no dir el seu nom. També han fet exposicions en contra de la droga i volen oferir-se als ajuntaments, com el de Cornellà, per esborrar les pintades a les parets o netejar parcs.

Canvi a la direcció

La voluntat de pacificar-se que té ara aquest grup, que mou uns 200 joves i adolescents, és conseqüència del canvi que hi ha hagut en la seva direcció, després de les eleccions internes que van celebrar al gener. Els nous caps van rebre la visita dels seus homòlegs a l’Equador i els van donar les noves directrius o, com ells diuen, els van «mostrar la llum». Els nous dirigents volen que la nación, que és com ells anomenen l’associació, avanci més, en lloc de limitar-se a pegar-se amb les altres bandes llatines. Per això, la setmana passada, van demanar (per primer cop a Barcelona) una treva de tres mesos amb els Ñetas, l’altra banda amb més gent a Barcelona i els seus voltants. Amb el canvi, el nom de la nación ha passat a ser Sagrada Tribu Atahualpa Ecuador Nation.

Un espai per als Black Panthers

El nombre de bandes que hi ha en places i parcs de Barcelona i l’àrea metropolitana no para de crèixer i canviar. Segons fonts properes, recentment han aparegut els Panteres Negres, la mítica banda que va nèixer el 1966 a Oakland, California. Segons sembla, a Barcelona ciutat es mouen per l’entorn dels Jardins de la Sedeta, a Gràcia.

Noticia extraída de 20minutos
Fotografía de DCTV

0 comentarios:

Template Designed by Douglas Bowman - Updated to Beta by: Blogger Team
Modified for 3-Column Layout by Hoctro